Panoramarute i Bramslev Bakker

Oplev Panorama-ruten i Bramslev Bakker ved Mariager Fjord

Sponsoreret indhold

Danskerne har i de senere år for alvor fået øjnene op for glæden ved at vandre i naturen. Om formålet er at opnå et forbedret kondital, nyde nærvær og samvær med familien, begrænse CO2-aftrykket, finde indre ro og balance i livet eller blot at jagte store oplevelser i naturen, så vælger flere og flere at snøre vandrestøvlerne og trave afsted i ferier og weekender. Og for mange, der finder glæden ved at vandre, bliver det til en livsstil.

Heldigvis er vandring en nem og meget tilgængelig ferie/fritidsbeskæftigelse, hvor de fleste kan være med. Det er ikke nødvendigt at drage til Spanien og gå Caminoen for at få store vandreoplevelser. De findes også i det nære. I Danmark har vi faktisk en perlerække af rigtig gode vandreruter og i denne artikel kigger vi nærmere på en af kronjuvelerne i det danske landskab; Panoramaruten i Bramslev Bakker ved Mariager Fjord.

Panorama-ruten

Den cirka 10 kilometer lange rute mellem jyske Hobro og Bramslev Bakker er en ubetinget perle, når vi taler vandreruter i Danmark. Denne påstand er cementeret af det meget anerkendte kvalitetssystem for vandreruter Deutsches Wanderinstitut, der har certificeret Panorama-ruten som såkaldt Premium Vandrerute.

Vores tyske naboer fra vandreinstituttet var faktisk så begejstrede, at de gav ruten intet mindre end 73 point, hvilket er et godt stykke over den gennemsnitlige rating af Premium-ruter. Det kan vi godt være stolte af i Danmark, når man tænker på, hvor mange fantastiske landskaber der ellers bydes på i schöne Tyskland.

Er du overbevist? Godt – så går vi videre. Panorama-ruten er overskuelig for hele familien på trods af kuperet terræn og ”risiko” for græssende dyr og mudder. Forvent at afsætte omkring tre timer, hvor du vandrer på skovsti, grusvej, markvej og trampesti – så fodtøjet skal naturligvis være i orden.

Det kan anbefales at påbegynde turen i bakkerne, hvorfra du vil blive guidet igennem ruten ved hjælp af et simpelt pilesystem. Desuden er der flere steder opsat skilte med ruteinformation. Det kan ikke gå galt.

Som nævnt har du gode muligheder for at møde dyr på din vej. Langs ruten græsser husdyr som kvæg, heste og får. De er som udgangspunkt ikke farlige og er vant til mennesker. Ikke desto mindre bedes du respektere dyrene ved at undgå larm og eventuelt at fortrække lidt, så du ikke kommer for nær.

Det er tilladt at medbringe hund på vandreturen, men i nogle områder kræves det, at hunden er i snor.

Langs ruten er det muligt både at finde overnatningsmuligheder, spisesteder (du kan naturligvis også bare medbringe egen madpakke) og toiletter.

Andre vandreruter ved Mariager Fjord

Har du fået blod på tanden, findes der heldigvis en række andre rigtig gode vandreruter ved Mariager Fjord. I flæng kan nævnes Alstrup Krat og Hohøj, Mosely vandresti, Kastbjerg Ådal, Kløverstierne i Øster Hurup, Fyrkatstien, Katbjerg Odde stien og Kattegatstien.

Der er rigeligt med naturoplevelser i vente, så bare hop i vandrestøvlerne og tag familien under armen.

Mere information om Panorama-ruten

I hele Mariagerfjord Kommune kan du få en gratis folder over Panorama-ruten på både turistbureauer, biblioteker og på rådhuse.

Tjek også følgende hjemmesider:

Hav en rigtig god tur.