Et puslebord af træ

Nyttige tips til at vedligeholde dit puslebord af træ

Puslebordet er et vigtigt møbel til de nybagte forældre. Det gør nemlig deres bleskiftning meget nemmere og en hel del mere komfortabel. Hvem har trods alt egentlig lyst til at skifte babys beskidte ble på sengen eller på gulvet? Dette er dels uhygiejnisk og dels kan du desuden risikere at overbelaste ryggen.

De fleste af pusleborde til baby er udstyret med skuffer, hvor du kan placere alle de vigtigste ting og remedier, som du har brug for, når du udskifter bleen. Derved er alle ting samlet og organiseret på bare ét sted og lige ved hånden, hvilket gør det til en leg at skifte ble.

Pusleborde kommer fremstillet af forskelligt materiale og inkludere borde, som er helt eller delvist fremstillet af metal, plastik og træ. I denne artikel vil vi tage et kig på, hvordan man rengør og bedst vedligeholder sit puslebord, hvis man har et bord, der er fremstillet af træ.

Sådan vedligeholder du dit puslebord af træ

Et andet puslebord af træ - en puslekommodeHygiejne på puslebordet bør være en af de vigtigste ting at holde sig for øje næst efter naturligvis sikkerheden ved brug af bordet samt babys og din egen komfort. Hvis puslebordet ikke er hygiejnisk kan man med en hvis ret sige, at din lækre lille baby risikerer at blive… knap så lækker. Hygiejne er én ting, men selve vedligeholdelsen af puslebordet er også vigtig, hvis dit bord er af træ.

Dit puslebord af træ er tilbøjeligt til at samle snavs, skidt og fedt ligesom andre træmøbler. Hvis du ofte gør bordet rent for at opretholde en høj standard af hygiejne, kan træbordet dog med tiden miste sin glans og endda tørre ud. Dette sker især, hvis du ofte giver bordet en ordentligt gang knofedt kombineret med Ajax. Når først bordet én gang er udtørret og har mistet sin glans, kan det nemmere blive misfarvet og få skjolder.

For at opretholde det pæne udseende af dit skiftebord, bør du passe på det ved at give bordet lak og olie efter behov. Du kan også sørge for at placere bordet på et sted, som er væk fra direkte sollys.

Sikre produkter til vedligeholdelse af dit træpuslebord

Man skal dog være opmærksom på at forskellige rengøringsmidler, olier, lak og maling kan indeholde kemikalier, der er farlige for din babys helbred. Når det gælder rengringsmidler, bør man altid vælge dem, som er Svanemærket. Du kan også bruge en række naturprodukter i rengøringen, derunder eddike og limejuice. Eddike er et naturprodukt, som er surt, og derfor hjælper med at fjerne snavs og fedt samt oliepletter. Limejuice har den samme virkning som eddike, men adskiller sig ved at dufte væsentligt bedre!

Overfladebehandling med olie, lak og maling kan være nødvendig, men også disse overfladebehandlingsmidler indeholder potentielt sundhedsskadelige stoffer. Det kan derfor anbefales, at du lufter dit puslebord grundigt, efter du har malet det, så stofferne påvirker dit barn mindst muligt. Dette kan eksempelvis gøres ved at stille bordet i læ udendørs en dag eller to, så det kan “afgasse”.

Afsluttende bemærkninger om dit brugen af dit puslebord af træ

At vælge et puslebord af træ er en klog beslutning, især hvis du vælger en rigtig puslekommode. Når din baby har vokset sig fra møblerne, kan du altid omdanne bordet til andre nyttige møbler som eksempelvis en “rigtig” kommode eller et lille handskebord til gangen eller entreen.

Træpusleborde er typisk fremstillet af en kombination af krydsfinér og massivt træ. Der er forskellige typer af krydsfinér, som er fremstillet ved at små stykker træ er sat sammen. Pas på når du vælger et puslebord af træ. Vi kan ikke anbefale pusleborde, som er fremstillet af krydsfinér, da der er anvendt lim i fremstillingen af denne type træ, som indeholder formaldehyd, som kan være skadeligt for dit barns helbred. Vælg derfor et puslebord, der er lavet af massivt træ – og brug de nyttige tips i artiklen her til at gøre bordet rent og holde det ved lige.