Tilbehør til øl og vin

Hvad er det mest nødvendige tilbehør til øl og vin?

Faktisk er det ofte ikke nok bare at have en proptrækker eller oplukker til hjemmet, hvis man vil have det optimale ud af sin øl eller sin vin. Godt nok er en proptrækker eller øloplukker helt essentielle for, at man overhovedet kan nyde sin alkoholiske drik, men hvad nu hvis man ikke får drukket vinen op den samme aften? Hvad nu hvis det er en særlig årgangsvin, som man kan vil drikke lidt at til særlige lejligheder?’

Så kan man nyde godt af en række andet brugbart udstyr til øl og vin i form for eksempelvis vinpropper og vakuumpumper. Man kan også investere i en vinilter som en sjov og brugbar gadget, som kan bruges som en nyttig gaveidé til personen, der ellers har alt andet. I denne artikel vil vi se nærmere på noget af det brugbare udstyr til markedet, som findes til øl og vin, så du forhåbentligt kan blive inspireret til nye gadgets, som kan bruges som gaver til dine venner og familie, eller til dig selv, så du kan få mest ud af din vin eller øl.

Forskelligt udstyr som er godt at have, når du drikker vin

For langt de fleste mennesker er en ekstra vinprop fra Oplukkere.dk en rigtig god ide at have liggende i skuffen, så man altid kan forsegle sin vin igen efter åbning. Man kan naturligvis bruge vinflaskens korkprop til dette formål, men dette er ikke altid muligt, eftersom nogle korkpropper kan smuldre eller brække over i to efter åbning.

Alessi-Anna-vinpropDerfor er det godt med en ekstra vinprop, og de kommer da også efterhånden i mange brugbare og tilmed sjove og stilede designs. Et godt eksempel på en brugbar og innovativ vinprop er dem fra det italienske designhus Alessi. Disse vinpropper er fremstillet med et hoved at forkromet zamak og med en prop-krop, som er fremstillet af ufarlig gummi i flere friske farver. Man kan også få billigere modeller af gummi fra hollandske Vacu Vin. Med en vinprop kan man altid forsegle sin åbnede vin, så vinen kan holde sig frisk længere.

Hvis man ønsker at passe ekstra godt på sin vin efter åbning eller hvis man ønsker, at den skal holde sig frisk i flere uger efter åbning, bør man investere i en såkaldt vinpumpe eller vakuumpumpe. Disse fremstilles i rustfrit stål af eksempelvis Zwilling og i billigere plastikudgaver af Vacu Vin.

Med en vinpumpe kan man pumpe luften ud af den åbnede vinflaske, så der opstår et vakuum inde i flasken. Dette er en klar fordel, hvis man virkelig vil have, at den optrukne vinflaske skal kunne holde sig i ugevis efter åbning. Når man skaber et vakuum i flasken er der nemlig ikke nogen atmosfærisk luft, som kan reagere med og påvirke vinen og få den til at blive gammel hurtigt. Dog er det vigtigt at huske på, at vinpumper ikke bør bruges til øl eller mousserende vine, for vinpumpen vil også fjerne de liflige CO2-bobler, som jo netop gør det fornøjeligt at nyde sin mousserende vin eller øl.

Brugbart udstyr til øl

En sjov måde at holde sin øl afkølet og sval på er ed at benytte såkaldte ølsøm. Dette er aflange stykke af stål som indeholder en kølevæske, som man stikker ned i ølflasken. Først skal ølsømmet dog ligge i fryseren nogle timer, så det bliver rigtigt koldt. Et ølsøm kan typisk køle 1-2 to flasker øl ned, før sømmet skal i fryseren igen. Sømmene er altid gode som sjove gaveidéer til vennerne og er en sjov og utraditionel måde at afkøle sin øl på.

En anden sjov måde at køle sin flaske med øl ned på er ved at købe en ølkøler, som man lægger udenom ølflasken. Denne ølkøler er typisk designet, så den ligner et krus med skummende øl! Ligesom med ølsømmene bruges ølkøleren først efter, at den har ligget i fryseren i noget tid. Et godt råd er her altid at have både ølkøler og ølsom liggende i fryseren, så de er klar til brug.

God fornøjelse med dit øl- og vinudstyr; det bliver for vildt!