Spisebord af glas

Forskellige stilarter indenfor spiseborde af glas

Hvis du gerne vil have en moderne indretning i din spisestue og skabe en moderne og afslappende atmosfære i hjemmet, så kan et spisebord af glas være det perfekte valg. Denne type spisebord kan let blandes med andre møbler og forskellige typer af designs, da glaspladen jo ikke suger lys til sig og sjældent virker dominerende i indretningen. Samtidig kan bordet have plads til et stort antal gæster uden at optage al pladsen i spisestuen eller køkkenet. I denne artikel ser vi på nogle af de populære spiseborde af glas, som du kan overveje.

Hvad med et rundt spisebord af glas?

Rundt spisebord af glas 2Du ved sikkert allerede, at det runde spisebord anbefales til hjem med små køkkener og spisestuer, eller til hjem, som har små børn. Det runde bord har den fordel sammenlignet med firkantede borde, at der ikke er nogen spidse hjørner, som børnene kan slå sig mod, når de leger.

Et rundt spisebord af glas til hjemmet kræver kun et minimum af vedligeholdelse og skaber en lys, let og luftig stemning i hjemmet. Denne type bord kan nemt integreres i enhver stilart indenfor interiør til hjemmet. Du kan kombinere denne type bord med stel og bordben af enten krombelagt metal eller træ. Glasbordet kan skabe en effekt af, at der er masser af ledig plads, hvilket kan medvirke til at spiseområdet kommer til at se mere rummeligt og ryddeligt ud. Bordet er samtidig også stærkt og holdbart, da det er lavet af højkvalitetshærdet glas.

Denne type spisebord kan også bidrage til at få spiseområdet til at se lysere og mere rummeligt ud. Glasbordene fremstilles typisk med af hærdet sikkerhedsglas, og glasset er varmebestandigt, så selv de varme krus med te ikke efterlader mærker i bordet! Derudover er glasbordet også modstandsdygtigt mod ridser.

Du kan også overveje at investere i et spisebord, som kommer med justerbare ben, som let kan indstilles i henhold til dine ønskede specifikationer. Husk også altid at bruge filtdutter under bordbenene, så bordet ikke efterlader mærker i gulvet. Dette er særligt vigtigt, hvis du har parketgulv i hjemmet.

Ting at overveje når du skal købe et spisebord af glas

Nogle af de vigtigste faktorer, du bør overveje, før du køber dit spisebord af glas, er som følger:

  • Bordets form. Du skal bestemme hvilken form på bordet, som du foretrækker – skal dit nye spisebord være rektangulært, rundt, kvadratisk eller ovalt? Formen på bordet afhænger af rummets størrelse og grundplan sammen med din personlige smag og stil indenfor indretning. Hvis du har brug for et bord, der optager mindre plads og optimerer bordets areal i forhold til størrelsen og som samtidig kan være et godt og hyggeligt samlingssted for dine gæster, bør du vælge et rundt spisebord.
  • Størrelsen på bordet. Størrelsen på det bord, som du vælger, bør afhænge af rummets størrelse og form, det forventede antal middagsgæster, og hvor ofte du vil bruge bordet.
  • Bordets udseende og design. Bordets udseende og stilart afhænger af resten af din indretning i hjemmet. Et spisebord af glas kan skabe et moderne og afbalanceret look i hjemmet, som let vil kunne blandes sammen med enhver form for interiør.
  • Vedligeholdelse. Hvor meet vedligeholdelse kræver dit spisebord? Glasborde kræver typisk mindre vedligeholdelse end træbordet. De eneste større problemer, du vil støde på, når du bruger dit glasbord, er fingeraftryk og mærker.
  • Er glasbordet overhovedet sikkert? Før du køber dit næste spisebord, bør du kontrollere, om bordet er stabilt i sit stel og med sine bordben. Du bør også checke om bordkanterne og særligt bordets hjørner er skarpe og spise eller ej. Du bør også vælge et spisebord, der er kemisk efterbehandlet, hvilket styrker glasset.